videoblocks-white-stage-lighting-in-action-concert-light-in-the-dark-free-stage-with-lights_sr5roi8yz_thumbnail-full01Îmi curge sânge din fiecare literă. D-aia scriu mai puțin. Ca să nu mor în timp ce-mi rânduiesc lumea în propoziții și paragrafe. Îmi strâng cu înfrigurare la piept gândurile, ca să nu le pierd. Erau vremuri în care le notam aiurea pe bucăți de hârtie pe care le găseam pe după un colț de birou sau prin vreo carte prăfuită. Dar întotdeauna le pierdeam și era frustrant să-mi pierd gândurile, pentru că e un alt mod de a-ți pierde mințile. E o boală subtilă asta care-mi stăruie în fiecare respirație. Dacă m-ar întreba vreun doctor de gânduri ce simptome am, mi-ar fi probabil foarte greu să vorbesc deschis, pentru că boala îmi acaparează chiar și capacitatea de a recunoaște că mi-e rău. Și ca să nu vorbesc cu nimeni, pentru că mă aude, prefer s-o scriu. Boala mea nu știe să citească.

Secundele mele se scurg, ca și cum n-ar avea de ales. Se sparg în fărâme dintr-un vis pe care nu l-am visat încă. Unul în care eu nu sunt eu și tu ești împărțit în două roluri: în unul ai pasiune și verb, în altul chip și nume. Aș putea scrie o poveste perfectă pentru toate rolurile tale, punându-ți la dispoziție un vis în care să joci toată noaptea. Subconștientul meu ar fi scena ta, iar întunericul din inconștientul meu ți-ar fi publicul pe care nu l-ai putea observa din vina reflectoarelor puternice îndreptate către tine. Pentru că în ciuda a tot ce e negru în mintea mea, pe tine nu te pot așeza decât în lumină. Sunt atât de puține muzele pe lume… Și-atât de mari sunt bolile care ne țin departe de ele… E o luptă fără sfârșit, pe care n-o pot explica și nici n-aș ști cum să încep. Mereu m-am descurcat greu cu începuturile.

Îmi curge sânge din fiecare cuvânt. Litere-mi sunt tot mai puține. Dar le păstrez cu grijă.. Altfel cum aș putea să-ți scriu un vis de la început și până la sfârșit pe imensa scenă a subconștientului meu, în fața unui public nevăzut, pregătit să-mi aplaude fiecare eroare de compoziție?